Werk

Werk

Mijn (vrijwilligers)werk staat al meer dan 20 jaar in het teken van groene educatie en participatie.

Sinds 2001 ben ik werkzaam op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Eerder bij: Stichting Milieu Dichterbij, de natuur- en milieu centra van gemeenten Vlaardingen en Delft en voor provinciaal programma De Groene Motor voor groen vrijwilligerswerk. Op dit moment werk ik met veel plezier bij het Duurzaamheidscentrum in Dordrecht.

Voedselboseducatie

Vanaf de aanleg in 2015 tot eind 2021 was ik actief als vrijwilliger in het Voedselbos Vlaardingen in de wekelijkse beheergroep en binnen het educatieteam. In 2018/2019 is er een pilot uitgevoerd voor de ontwikkeling van een leerlijn voedselbos educatie. Hiervoor heb ik fondsen geworven. In 2023 gaan we een volgende stap zetten met de voedselboseducatie.

Kennis maken met het voedselbos? Kijk op: Voedselbos Vlaardingen – activiteiten

Buurttuinen

Voor de stichting Groenkracht begeleidde ik de aanleg van een nieuwe buurttuin. Meer over Groenkracht via groenkracht.nl Eerder was ik in mijn eigen woonplaats één van de intiatiefnemers voor het ontwikkelen van gemeenschapstuinen.

Ecologische economie

Met Barry richtte ik de Stichting Kleureneconomie op. We hebben jarenlang workshops verzorgd voor lokale groepen, onder meer bij Transition Towns en de NL/Vlaamse Permacultuur community. De stichting is opgeheven, maar bij een nieuwe groep mensen blijkt nu belangstelling voor andere economie. Als er interesse is in een workshop, neem dan contact op!

Op de foto: Voedselbos Vlaardingen