Werk

Werk

Mijn (vrijwilligers)werk staat al meer dan 20 jaar in het teken van groene educatie en participatie.

Sinds 2001 ben ik werkzaam op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Ik werkte voor de Stichting Milieu Dichterbij, bij de natuur- en milieu centra van gemeenten Vlaardingen en Delft en voor provinciaal programma De Groene Motor dat zicht richt op ondersteunen en stimuleren van groen vrijwilligerswerk. Op dit moment werk ik met veel plezier bij het Duurzaamheidscentrum in Dordrecht.

Voedselboseducatie

Vanaf de aanleg in 2015 tot eind 2021 ben ik actief geweest als vrijwilliger in het Voedselbos Vlaardingen. Met het educatieteam hebben we een pilot uitgevoerd voor de ontwikkeling van een leerlijn voedselbos educatie. Hiervoor heb ik fondsen geworven. Kennis maken met het voedselbos? Kijk op: Voedselbos Vlaardingen – activiteiten

Buurttuinen

Voor de stichting Groenkracht begeleidde ik de aanleg van een nieuwe buurttuin. Meer over Groenkracht via groenkracht.nl Eerder was ik in mijn eigen woonplaats één van de intiatiefnemers voor het ontwikkelen van gemeenschapstuinen.

Ecologische economie

Met mijn vriend Barry richtte ik de Stichting Kleureneconomie op. We hebben jarenlang workshops verzorgd voor lokale groepen, onder meer bij Transition Towns en de NL/Vlaamse Permacultuur community. De stichting bestaat inmiddels niet meer maar we merken dat er bij een nieuwe groep mensen toenemende belangstelling is voor andere econmische systemen. Als er interesse is in een workshop, neem dan vooral contact met ons op!

Op de foto: Voedselbos Vlaardingen